dimecres, 8 de juny del 2011

TALLERS




Durant els darrers tres dies, s'han portat a terme els tallers del projecte de "Les plantes", amb els quals hem treballat la utilitat de les plantes. Els tallers realitzats són:
  • INFUSIONS: Primerament, hem contat el conte "El caragol i l'herbeta de poniol" el qual conta la història dun caragol que pateix mal de panxa i ix en busca d'una herbeta de poniol per fer-se una infusió que li cure aquest dolor. A continuació, hem explicat que són les infusions i com es realitzen aquestes. Per això hem necessitat un foguer (per tal d'escalfar l'aigua), un colador i diferents tipus d'herbes (anís, flor de taronger i menta). Hem seguit la recepta de cuina i hem passat a tastar aquesta infusió. Finalment, hem preparat una mostra d'aquesta infusió per poder preparar-la en casa.
  • PERFUM D'ESPÍGOL: Aquest taller ha sigut introduit amb el conte "Tic i el perfum de lavanda". Després de descobrir com Tic fa perfum amb aquest tipus de planta, hem anat en busca d'espígol al pati de l'escola. Amb espígol, alcohol i essència d'espígol hem fet el nostre perfum d'espígol.
  • SAQUET AROMÀTIC DE ROMER: En aquest taller hem parlat de per a què servien els saquets aromàtics i de com em podíem fer un. A continuació, hem pensat en anar a collir romer al pati de l'escola però, abans d'açò, hem repassat uns consells que cal seguir a l'hora de collir plantes i flors, com són portar tisores i una cistelleta, no arrancar mai les arrels... Una vegada hem collit el romer, hem tornat a classe per elaborar el nostre saquet, el qual hem desfullat les branquetes de romer i les hem introduit dins d'un saquet.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada